אין לטעות ולחשוב כי ההוצאות הכרוכות בגידול כלב מסתכמות במזון. כלב מגיע עם הוצאות הכרחיות נוספת אותן עליכם לקחת בחשבון כשאתם מביאים כלב הביתה. לפני שאתם מאמצים שאלו את עצמכם בכנות אם כן האם אתם יכולים להרשות לעצמכם לממן בן משפחה פרוותי בבית?
עליכם להתחשב ביכולת הכלכלית שלכם לפני שאתם מאמצים ולבצע החלטה בהתאם. אם בחרתם לקנות כלב דעו כי רכישת כלב תהיה גבוהה יותר משמעותית מאשר לאמץ כלב מכלביה או מעמותה, בייחוד בהתחשב בכך שרוב האנשים בוחרים במקרה זה לרכוש כלבים גזעיים. בכלב המאומץ מכלבייה או עמותה תקבלו הזדמנות נדירה להציל חיים וליהנות בדיוק מאותה אהבה, ולזה אין מחיר. כמו כן, סל האימוץ מהווה תשלום עבור טיפולים מוזלים באופן משמעותי.
כמו כן כשאתם בוחרים לאמץ יש לקחת בחשבון את ההוצאות התחלתיות ואת ההוצאות לטווח רחוק אליהן כדאי להתכונן מראש.
אנו מבקשים – היו אחראים והימנעו ממצב בו כלב ננטש וחוזר לכלבייה! בחזרה לכלביה קטנים מאד הסיכויים של כלב כזה לחיות.
השקעה התחלתית
התחשבו בהוצאות כשאתם בוחרים את סוג הכלב. אם אתם מחליטים לרכוש כלב, מה שאנו לא ממליצים ( לקשר למאמר שכתבנו לקנות או לאמץ), אתם יכולים למצוא את עצמכם מוציאים אלפי שקלים כהוצאה ראשונית.
אם יש לכם רצון לעזור לכלבים שזקוקים לכם והנכם רוצים להיות בטוחים שבחרתם בכלב הנכון, אמצו כלב מכלבייה או עמותה. אימוץ בדרך זאת יעלה לכם 400-600 שקלים כאשר הטיפולים אשר הכלב עבר שוויים כ- 1500 שקלים.
ביקור ראשוני אצל וטרינר
בלי קשר למקום ממנו אימצתם את הכלב הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא לקחת את הכלב לוטרינר לבדיקה כללית כשבוע מזמן האימוץ. גובה ההוצאה כאן תלויה בצורך לחיסונים, תרופות מונעות וטיפולים מיוחדים, הביקור הראשון יעלה לכם בסביבות 170 שקלים. ישנם סלי אימוץ הכוללים את הביקור הראשון. ההוצאה על גורים תהיה גבוהה יותר מכיוון שעליהם לקבל 3 חיסוני משושה (כ-150 שקלים לחיסון).
הוצאות ראשוניות על ציוד בסיסי
ההוצאה הבאה שלכם תהיה על ציוד ומצרכים. אלה כוללים מזון, רצועה, קולרים, מיטה, צעצועים וכו'. אם מדובר בגור לא מחונך צריך לקחת בחשבון אופציה של שיעורי חינוך או אילוף. בבוא הזמן תצטרכו לעקר את הגור או הגורה מה שיעלה לכם בסביבות - 650 שקלים. בכלבים בוגרים העיקור לרוב כלול בסל האימוץ.
מזון וממתקים
חשוב מאד לבריאות הכלב להאכיל אותו באוכל מזין ואיכותי ובממתקים בריאים לכלב. אלה יעלו לכם בערך 300 שקלים לחודש. כמובן שההוצאות כאן תלויות בגודל וברמה האנרגטית של הכלב ובאיכות המזון.
צעצועים
צעצועים של כלב מהווים חלק חשוב בהתפתחות המנטלית התקינה של הכלב ובמצב הפיסי התקין שלו. כאן לא חייבים כלל ללכת על צעצועים יקרים חנויות לציוד לכלבים מציעות טווח רחב של צעצועים לכלב – הוצאה של 100-500 שקלים בשנה – תלוי ברמת הפינוק שלכם.
מיטה
לכל כלב מגיע להתרווח במיטה חמימה ונעימה. מיטה אחת או שתיים ברחבי הבית יכולה לעלות לכם בין 150-400 שקלים בשנה. המחיר תלוי באיכות המיטה ובגודלה. אם משקיעים במיטה איכותית שקל לנקותה אותה אפשר להאריך את חיי המיטה במידה משמעותית לטוח הארוך וכך לחסוך בהוצאות.
רצועות וקולר
לכלב שלכם חייב להסתובב עם רצועה אחת וקולר אחד לפחות וזאת עם תגים מזהים. בדרך כלל עולה 60-120 שקלים בשנה.
מוצרים לשיער
כאן ההוצאה מאד תלויה בכלב ובסוג הפרווה שלו. תספורת כלבים אפשר להוציא מ 180-300 שקלים בשנה.
ביקור שגרתי אצל הוטרינר.
ביקורים אצל הוטרינר הם חלק חשוב משמירה על בריאות הכלב שלך. תכננו בדיקות שגרתיים של פעם פעמיים בשנה בעלות של כ- 150-200 שקלים לביקור. בדיקת דם שנתית יכולה להוסיף. מומלץ להוסיף גם ניקוי דנטלי שעולה 350-650 שקלים.
כמובן שההוצאות אלה תלויות במצב הבריאותי הפרטני של הכלב ובגילו.
אל הביקורים הרגילים יש לקחת בחשבון מצבים פחות צפויים כמו מקרי חירום, מחלות כרוניות ותאונות שהו כולם מנת חלקם של החיים. יהיו מקומות שיציעו לכם מנויים כלקוחות קבועים כך שאולי אפשר לנצל הטבות כמו תשלום שנתי.
תרופות מונעות ותוספים
כל הכלבים זקוקים לטיפולים ותרופות כדי למנוע תולעים, פשפשים טפילים אחרים. הוטרינר שלכם ידריך אתכם לגבי סוג הטיפול והמוצרים הרצויים הדרושים לשמירה על בריאות הכלב. לעיתים הטיפול יכלול גם תוספי מזון. הוצאה זאת תלויה בגודל הכלב ובצרכים האישיים שלו אבל בגדול נעה בין 300-600 שקלים.
חינוך הכלב או שיעורי אילוף
למרות רוב הכלבים מקבלי שיעורי חינוך או אילוף עד השנה השנייה לחייהם . התקציב בקטגוריה זאת נע בין 150-250 לשיעור, תלוי בצרכים ובמסגרת החינוך.
בייביסיטר לכלב או פנסיון לכלבים
רוב האנשים יצטרכו להשאיר את כלבם בבית עד לכמה פעמים בשנה. באופן רגיל ההוצאה כזאת זמן טיול למשל יכולה לעלות בין 70-120 שקלים ליום. זה כמון תלוי גם בנטייה ובצורך שלכם לטייל בארץ או בחוץ לארץ. לתקופה של מספר ימים או יותר פנסיון כלבים בדרך כלל יהיה יותר זול מאשר בייביסיטר . בכל מקרה – דאגו להשאיר את הכלב עם אדם אחראי שידאג לכל צרכיו!