מזל טוב! אימצתם כלב ואתם עומדים להביא את החבר החדש שלכם הביתה. במקרה כזה אולי שאלתם את עצמכם כיצד כדאי להתכונן למאורע המשמח. בתור ההורים החדשים של הכלב, בין אם הוא גור או בוגר, יש כמה דברים שתוכלו לעשות כדי להכין את הסביבה הביתית שלכם לקליטת בן הבית החדש – כך תוכלו להקל על תהליך ההסתגלות – הן שלו והן שלכם.
1. ציוד נדרש: הכלב שלכם לא דורש יותר מדי. החברים שלנו צנועים בצרכיהם: הצעצועים היקרים ישמחו אותם בדיוק כמו הפשוטים. הציוד הבסיסי לכלב כולל קערת מזון, קערת מים, צעצועי לעיסה בטוחים – לא כאלה שהכלב עלול לבלוע, רצועה ומקום שיהיה לו נוח לישון בו. חשוב לצייד את הכלב בקולר עם תג זיהוי ובו מספר זמין להתקשרות.
2. התכוננו לפגישה עם כלב ותיק. יש לכם כלב בבית? לפני שאתם מפגישים בין הכלב הוותיק לחדש , אספו את כל מה שמה שהכלב הותיק עלול להתייחס כאליו כרכוש שלו שעלהו לגונן עליו כמו קערת מזון, צעצועים.
3. הפכו את הבית לסביבה בטוחה: סלקו כל דבר שיכול לסכן את בטחונו של הכלב: כבלי חשמל, גישה לדלתות מטבח תחתונות שמאחוריהן מסתתרים חומרים רעילים, פריטים המסוכנים לבליעה כמו צעצועים של ילדים. חישבו על הסביבה הביתית שלכם מנקודת מבטו של הכלב שרואה המון דברים מסקרנים על הרצפה שאולי חמקו מעיניכם ועלולים לסכן אותו.
4. כללי הבית : הכללים של מה מותר ומה אסור צריכים להיות ברורים גם לכלב וגם לבני הבית: האם מותר לעלות על הספות? לקפוץ על האורחים? עקביות היא מילת המפתח בחינוך כלבים. כדאי אם כן לוודא שכולם בבית משתפים פעולה ומעבירים מסרים אחידים לכלב.
5. דברו לכלב בשפה אחת: כלבים מתבלבלים כשנותנים להם הוראה במילים שונות. אם בחרתם לדבר אל הכלב במילה "לא" אל תחליפו אותה ב"אסור". תאמו את המונחים בהם אתם פונים לכלב בין בני הבית.
6. חלוקת תפקידים ברורה בבית – אנו לא רוצים שהכלבלב יהיה למוקד מחלוקת בבית. אנו גם לא מעוניינים שיהיה מצב שלא מוציאים את הכלב לטיול כי סומכים שמישהו אחר מבני הבית יעשה זאת במקומנו. קבעו ביניכם מי עושה מה ומתי : מי מוציא את הכלב בבוקר, מי דואג לארוחות ולמים ולכל שאר צרכיו הבסיסיים.
7. לימדו טיפים בחינוך גורים לצרכים. אם הבאתם הביתה גור חדש ולא מחונך שעדיין עושה את צרכים בבית כדאי ללמוד קצת על נושא של חינוך הגורים ולתאם על שמירת הכללים עם כל בני הבית.
8. דאגו לקבל רישיון מהעירייה במקום מגוריכם.
9. קבעו תור לווטרינר לבדיקה כללית ראשונית – מומלץ לקבוע תור כשבוע לאחר האימוץ.
10. והב הב - לא לשכוח שבב! חשוב מאד לעדכן שבב ומספר טלפון זמין כך שבמידה והכלב הולך לאיבוד יהיה ניתן לאתר אותו במהרה במאגר השבבים ולהשיבו לחיק בעליו.